Isola Bella O.T.K. (m.z.b.) | KAATSVERENIGING TERSCHELLING


Het kaats seizoen wordt dit jaar geopend met het Isola Bella Open Terschellinger Kampioenschap, en wordt gespeeld met de zachte bal. Na de loting beginnen 4 partuur aan de strijd. 

Partuur Evert Wendelaar met Renze Poelstra en Sanne Bergsma nemen het op tegen Peter Draaisma, Pieter Bergsma en Sietske de Bos. Het is duidelijk dat er door sommigen nog geen bal geslagen zijn dit seizoen, het moet allemaal weer even wennen. Wel volgt er een gelijk opgaande strijd, maar trekt partuur Peter aan het langste eind. In het ander perk nemen Erik Bergsma, Kor van der Wal en Gerard Lodder het op tegen Doede van der Meer, Fred Fiege en Annie Poelstra, hier was het krachtverschil wel wat groter, en moesten partuur Erik buigen voor hun tegenstanders.


In de tweede omloop herstelde het partuur Erik zich door wat omzettingen in de opslag, en wonnen overtuigend van partuur Peter. Doede en zijn maten gingen door met goed en verzorgd kaatsen en wonnen weer vrij makkelijk van Evert’s partuur. 


In de laatste ronde werd partuur Peter vrij eenvoudig verslagen door partuur Doede, terwijl de parturen Evert en Erik er een spannende strijd van maakten, die pas beslist werd op 5-5 6-6, toen Sanne helaas buiten sloeg. 


Omdat de voorzitter niet aanwezig was, mocht Hanny de prijzen uitdelen. Evert, Renze en Sannne werden derde, Erik, Kor en Gerard werden tweede, en de winnaar van de Isola Bella O.T.K. werden Doede, Fred en Annie. Zij kregen een creatieve krans omgehangen, en Doede werd uitgeroepen tot koning van de partij. Ook was er nog een verrassing voor Gerard, hij kreeg de aanmoedigingsprijs 2015, ter beschikking gesteld door Pieter Bergsma. Tevreden werd er, onder het genot van een drankje, terug gekeken op een geslaagde dag, met mooi weer, goede catering en leuk kaatsen. Voor al diegene die er nu niet bij konden zijn vanwege voetbal of roeien; op 31 mei is er weer een kans op roem en eer, dan wordt er gekaatst op West voor de Keurslager Schaafsma partij.


Uitslagen;

Partuur 1; Evert Wendelaar, Renze Poelstra, Sanne Bergsma

Partuur 2; Peter Draaisma, Pieter Bergsma, Sietske de Bos

Partuur 3; Erik Bergsma, Kor v/d Wal, Gerard Lodder

Partuur 4; Doede v/d Meer, Fred Fiege, Annie Poelstra


partuur 1 - partuur 2; 4-5 4-6

partuur 3 - partuur 4; 1-5 4-6

partuur 2 - partuur 3; 2-5 0-6

partuur 4 - partuur 1; 5-2 6-2

partuur 1 - partuur 3; 5-5 6-6 partuur 3 wint

partuur 2 - partuur 4; 1-5 0-6


4-de; partuur 2 met 10 eersten

3-de; partuur 1 met 12 eersten

2-de; partuur 3 met 15 eersten

1-ste; partuur 4 met 21 eersten  Doede v/d Meer Koning                                                        © Renze Poelstra